Jistá a stabilní budoucnost

Název projektu:  Jistá a stabilní budoucnost

Místo realizace: Praha

Realizátor: Poradna pro integraci, z.ú.

Doba realizace: 6.3.2024 – 31.12.2024

Financování:  Nadace Komerční banky se sídlem: Na Příkopě 33 čp. 969, Praha 1, PSČ: 114 07, IČO: 60458933, zapsaná v nadačním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, v oddíle N, vložce 39

Cílem projektu je pomoc 3 rodinám samoživitelů – cizinců v tíživé životní situaci. Vybrané rodiny dlouhodobě spolupracují se sociálním pracovníkem v sociálně aktivizační službou pro rodiny s dětmi Poradny pro integraci, aktivně plní stanové cíle individuálního plánu a snaží se si splnit svůj sen stabilního života, bohužel se jim nedaří z různých důvodů dospět do zdárného cíle. Naši klienti se mnohdy potýkají s vícerem překážek, které jejich progres brzdí.

Cílovou skupinou je rodiny, které si jsou schopny dlouhodobě udržet zlepšenou životní situaci, mají touhu a pobytovou jistotu v dlouhodobém setrvání v České republice (jedná se o cizince s trvalým či dlouhodobým pobytem).

Přínosem projektu Jistá a stabilní budoucnost je  pomoc v překonání alespoň jedné bariéry a pomoci dosáhnout svého cíle jistého a stabilního života v co nejkratším časovém úseku reagovat na aktuální a v současné době rychle měnící se potřeby v této oblasti.